Balthazar

OUR PROJECTS

Balthazar

 

Client: C/M Covent Garden Limited 
Value:£710,00
Programme: 24 weeks
Location: Covent Garden, London

Balthazar restaurant in the heart of London's West End was constructed to mirror and pay homage to the first Balthazar restaurant in New York City. The works included the full strip out and refurbishment of this existing corner plot to create a new Mezzanine level for the private dining area and to the plant area. Fit out and finishes were a particular challenge as the need to replicate the styling of the New York restaurant was a key consideration to the client. Specialists were employed to provide "distressing" to the bar, wooden floors and furniture finishes and specialist artisan painters were employed to create the appearance of a ceiling that had been affected by smoking over many years. The ceilings were constructed in tin tiles and cornices imported from the United States to create the aged look that the designers were seeking. A new commercial kitchen was installed and specialist sculptures were made to match those of the sister restaurant in New York.

 

 

12. Balthazar - IMAGE 212. Balthazar - IMAGE 2
12. Balthazar - IMAGE 112. Balthazar - IMAGE 1